Millele sa vihjad?

kolmapäev, november 30, 2005

Mine kooli. Elu on lill.


Sel reedel on põhjust minna kooli, täpsemalt Gustav Adolfi Gümnaasiumi, kus leiab aset üritus, mis tõotab olla igati põnev ja muusikaelamust pakkuv. Ürituse nimi on Vita Floridus Est.

Meeli erutavad:
HUUMI SILM
Huumi Silm on hiljutine moodustis, mis käib läbi kõik teed, mida on kohatud, mis on jäänud lapsepõlvest saati läbi elamata, kogemata. Ootusärevus ja ettearvamatus pesitseb muusikas ja eelkõige musitseerijais endis. Ühendades tänapäeva ja mitte nii tänapäeva ja veel vanemat, kasutades uudseid, traditsioonilisemaid ja kõige ürgsemaid vahendeid saadakse eklektiline “võta-aeg-maha-ja-mine-sinna-kus-pole-tavaliselt-aega-käia” muusika. Ansambli tegijad on sügavais sidemeis ansambliga Mantra Gora.

INDIGOLAPSED
Indigolaste muusikat on kuulnud praeguseks ainult ühe kummalise vanalinna korteri seinad ja loetud arv sinna eksinud kõrvu. Tšello, bongod, kitarr, üks kena neiu ning kaks kadunud ansambli Somnambuul liiget on seintele juba piisavalt muljet avaldanud, et nüüd nende vahelt välja astuda. Kas nad ongi indigolapsed? Tont seda teab.

KUULANKA
Triin ja Jaan alustasid 2004 aasta kevadel. 2005 aasta sügiseks sai Kuulanka sellise koosseisu, millega ta 2. detsembril esineb. Naiiv-romantilised, aga kohati sügavamõttelised (loe: diibid) tekstid antakse edasi lauldes kahe kitarri, viiuli ja djembe saatel.

+ üllatajad
Tõenäoliselt jääb natuke aega üle, nii et kui keegi soovib mõnd oma lugu või luuletust ette kanda, siis keegi teda ei takista!

Ja kogu selle toreduse eest ei küsita veel raha ka.

teisipäev, november 29, 2005

Enjoyment.

Eile ilmus Kaiser Chiefsi DVD "Enjoyment" ja klipijupikesi saab vaadata siit
Ja ega mul rohkem midagi öelda olegi.


(kui, siis täiesti teemaväliselt võin sosistada, et Eesti keeled annavad oma selle talve ainukese kontserdi täna õhtul kell 19.00 Teater No99 kammersaalis. lihtsalt, et sa teaksid.)

esmaspäev, november 28, 2005

Muso auhinnad jagatud.

Alustuseks tuleb natuke häbeneda, et siiamaani pole olnud mahti või viitsimist (ilmselt mõlemat) rääkida eelmisel kolmapäeval jagatud Muso auhindadest. Tegu siis Londonis toimuva galaga, mil jagatakse auhindu "muusikutelt muusikutele". Õhtu üllatajaks oli seekord Sex Pistolsi Glen Matlock, kes koos Metro Riotsiga esitas lugu "Pretty Vacant".

Aga kroonitud said:


Album - Razorlight ‘Up All Night’
Bänd - The Futureheads
Singel - Graham Coxon ‘Freaking Out’
Naisvokaal – Alison Goldfrapp
Kitarrist - Barry Hyde from The Futureheads
Laulukirjutaja - Damon Albarn [Gorrilaz]
Live-bänd - Kaiser Chiefs
Uus tulija - Arctic Monkeys
Rahvusvaheline bänd - The Strokes
Kontsert - Pink Floyd [Live 8]
Meesvokaal - Gaz Coombes [Supergrass]
Trummar - Andy Burrows [Razorlight]
Bassist - Mani [Primal Scream]
Klahvpillimängija - Martin Duffy [Primal Scream / Oasis]
Muso's Muso - Primal Scream
Music Writer’s Award - Babyshambles

reede, november 25, 2005

Briti parimad - edetabelimaania jätkub.

Take Your Medicine sai inspiratsiooni USA blogijate arvamustest koostatud parimate bändide edetabelitest, kirjutas briti ajaveebnikele ja podcastijatele ning pani nende häältest kokku analoogse tabeli briti muusikutest. Kanada jõudis napilt ette

Teie ees, briti parimad:

1. Girls Aloud
2. The Go! Team
3. Radiohead
4. Bloc Party
5. Test Icicles
6. Patrick Wolf
7. Art brut
8. Hal
9. Basement jaxx
10. Rachel Stevens

Täielikku, 47 nimest koosnevat tabelit koos kommentaaridega vaata siis juba antud lehelt.
Kui nüüd enda maitset hakata peale suruma (aga kelle oma siis veel), siis on küll mõned tegelased, kes minu arvates igaveseks muusika-ajaloo prügikasti võiksid kaduda, kuid kindlasti näitab see tabel nii mõndagi brittide maitse ja muusika kohta. Ja suurem osa tabelissepakututest on ju head või lausa väga head.

See, et ma jälle tagasi olen, ei pruugi muidugi tähendada, et siia tavapäraselt tihti taas kirjeid lisanduma hakkaks, sest sõbralikust ülelahe-naaberriigist ei saa ju tagasi tulla kaasa võtmata nii palju kui kanda jaksad.
Ei, minu puhul muidugi muusikaajakirju. Mida sina küll mõtlesid?

kolmapäev, november 23, 2005

Kui midagi öelda ei ole..ega siis ometi vait saa olla.


Täna ja homme ära siit midagi asjalikku parem otsigi. Homme külastan ma sõbralikku naabervabariiki ja praegu...eeldades, et tegu ei ole eriti raskeloomulise ja päevi kui mitte nädalaid kestva pohmelliga, tuleb süüdistav pilk ilmselt sügise ja pisikute poole suunata. Igatahes ei ole ma võimeline sisukaks postituseks.
Ehk reedel. Aga oma puupead pakule ei pane.

teisipäev, november 22, 2005

2005. aasta top10 - järgjekordne kuid mitte viimane.

Aastalõpp läheneb masendava kindlameelsusega ja nagu sel ajal ikka, ei ole kuskile pääsu kõikvõimalikest edetabelitest. Ei ole selle postituse näol ka tegemist esimese ega viimasega sel teemal.
Ajakirja Filter tegijad on seekord ette võtnud nimekirja muusikuid ja palunud neil koostada edetabel lõppeva aasta kümnest parimast albumist. Oma panuse on muuhulgas andnud Beck, Kaiser Chiefs, Gorillaz, Yo La Tengo, Shout Out Louds ja Grandaddy.
Nagu tavaliselt ikka kombeks, ei anta kõiki tabeleid korraga vaatamiseks välja vaid Filteri kodulehel on põhjust iga päev läbi terve detsembri piilumas käia.
Ja nagu viimasel ajal kombeks, on kõiki nimetatud albumeid võimalik kohe sealtsamast ka osta.

esmaspäev, november 21, 2005

18

American Analog Seti live Bradleys Almanaci poolt

Mogwai Peel Session ja Spooni live Kingblindilt.

Ja lõpetuseks üks päris magus rosin. Rogue Wave coverdab Nirvanat.

Rogue Wave - On A Plane

pühapäev, november 20, 2005

114 parimat.

Kolmapäevase postituse jätkuks - täielik nimekiri 114 bändist ja artistist, mis Information leafbloweri edetabelisse pakuti.

reede, november 18, 2005

Belle & Sebastian tracklist.

Belle and Sebastian on avaldanud oma uue albumi The Life Pursuit lugude nimekirja:

The Act Of The Apostle Part 1
Another Sunny Day
White Collar Boy
The Blues Are Still Blue
Dress Up In You
Sukie In The Graveyard
We Are The Sleepyheads
Song For Sunshine
Funny Little Frog
To Be Myself Completely
Act Of the Apostle Part 2
For The Price Of A Cup Of Tea
Mornington Crescent

Kauaoodatu ilmumistähtaeg on 6. veebruar. See on kohe-kohe, aeg lendab kiiresti.

neljapäev, november 17, 2005

B-poolte kaduv kunst.

Stylus Magazine on kokku pannud nimekirja singlite B-pooltest, mida võiks kuulda ja teada.

Ja sama teemaga jätkates pakub Each Note Secure kaks B-poole lugu Spooni sinlilt Sister Jack.

Sunday Morning Wednesday Night

I Turn My Camera On(JohnMcEntireRemix)

kolmapäev, november 16, 2005

Top 40 bändid/artistid USAs.

Information Leafblower avaldas täna selleaastase edetabeli 40 bändist või siis pigem artistist, kes/mis sel aastal parimate, suurimate ja/või tublimate tiitlit väärivad. Taustsüsteemiks USA. Tabeli koostamiseks saadeti kiri enam kui 40-le muusika-/mp3-ajaveebnikule, palvega teha isiklik top10 nimekiri. Ning sellest sai kokku päris huvitav nimekiri.
Esikohal on Sufjan Stevens, talle hingavad kuklasse The National ja Kanye West.
Siinkirjutaja näeb suurima heameelega neljandal kohal LCD Soundsystemit ning 10ks platseerunud Spooni. Bright Eyes on kohal number 15, Devendra Banhart 23. 37ndale kohale jõudis Antony and the Johnsons ning nimekirja lõpetab Explosions In The Sky.
Green Dayst ja Gwen Stefanist hoolimata üsnagi asjalik kooslus.

Kui keegi mind piisavalt kaua jalaga õrna kohta tümitaks, siis äkki võtaks kätte ja teeks Eesti tingimustes midagi sarnast. Või siis mitte.

Interpoli iTunes session

Interpol on sisse mänginud eksklusiivse stuudiosessiooni, mis alates eilsest on kättesaadav, paraku ainult iTunesi vahendusel.
iTunes Sessioni või iTunes EP, kuidas soovite, lugude nimekiri on järgmine:
Evil
Lenght Of Love
C'mere
Public Pervert

teisipäev, november 15, 2005

Puhas kuld.

Torri kaudu leidsin tõelise kullakaevanduse.
Raadio live-sessioonide kogu sisaldab vägagi huvitavaid etteasteid. Esindatud on näiteks The Magic Numbers, Mugison, Dungen, Black Rebel Motorcycle Club, Futureheads, Shout Out Louds, The Dears, Amusement Parks On Fire...ja nii edasi ja nii edasi..

esmaspäev, november 14, 2005

New Order+Stone Roses+The Smiths=Freebass.

Bänd, milles on kolm bassimängijat, kõlab kahtlemata huvitavalt. Aga oota, kohe läheb veelgi huvitavamaks, sest need kolm bassimeest on Peter Hook (New Order), Mani (Stone Roses ja Primal Scream) ning Andy Rourke (The Smiths).
Pikemalt kirjutab XFM
Projektis nimega Freebass on hetkel puudu veel vaid sobiv laulja, kelle leidmine kindlasti lihtne ei ole, arvestades neid, kellega kolmik varem mänginud on.

Video: Franz Ferdinand - Walk Away.

Franz Ferdinand ilmutab detsembri alul teise singli oma teiselt albumilt, singli Walk Away CD-versioonil sisaldub ka FF-i nägemus Airi loost Sexy Boy, vinüülsinglil aga akustiline versioon The Fallenist. DVD-l filmijupp Walk Away video tegemisest, video ise muidugi ka ning lisaks This Boy Live-esitus.

Walk Away video:

Real Player kõrgekvaliteediline

Real Player madalakvaliteediline

Windows Media kõrgekvaliteediline

Windows Media madalakvaliteediline

Ja nüüd, kallis indiemudilane...

Trouser Mouse tegi aega parajaks ja samas indie-lapsevanemate elu põnevamaks. Nimelt sai valmis unejutt , mis koosneb indierocki laulupealkirjadest.
Äärmiselt tore.

pühapäev, november 13, 2005

17 - op. B

Eile õhtune - täna varahommikune Operatsioon B pakkus hulganisti elamusi.
22 Pistepirkko etteaste algas justkui pisut rabedalt, aga kui hoog sisse saadi, ei saanud pidama ei bänd ega publik. Nagu suvisel Rabarockilgi tekitas Birdy publiku seas kerge eufooria. Aga samamoodi mõjus ka lisaloona esitatud Love Hurts, mis tõepoolest on imeilus armastuslaul.
Igatahes võib nende kodulehelt ka üht-teist kuulamiseks tõmmata.

Taxi 74

Onion Soup

Coma Moon

Sad Lake City

Boardroom Walk

Hey Man(Beatbox mix)

Let The Romeo Weep

Hot Wire

Frustration

Shadow


Groovski rokkis kui segane ja publik läks hulluks. Eee..hullemaks. Lava ees oli kohati eluohtlik, aga siiski ülisõbralik. Nemad pakuvad meile väikese video


Under Marie on aga oma kodulehele üles pannud R2 intervjuu

Praegu pean jooksma, aga võib juhtuda, et operatsioonist tuleb juttu veel.

laupäev, november 12, 2005

Laupäev.

Ära siis unusta, et õhtul on Operatsioon B.

reede, november 11, 2005

Arcade Fire'i ja Bowie head teod.

Arcade Fire ja David Bowie ühendavad oma jõud ja teevad koos ühe igati asjaliku heateo.
New Yorkis Fashion Rocks-nimelisel üritusel koos esitatud lugu Wake Up on ainult ühe nädala jooksul tõmmatav iTunesist ja kõik tulud lähevad orkaan Katrina ohvrite abistamise fondi. See maagiline nädal algab juba järgmisel esmaspäeval.

[lõpetuseks sisesta siia vabalt valitud nali Katrina and the Wavesist]

Ametlikke teateid Kraftwerki-sõpradele.

5. detsembril ilmub uus kahekettaline Kraftwerki DVD, millel materjali nii nende maailmatuurist kui 2003. aasta Video Music Awardsilt.

Träkklist järgmine:

Ketas number üks:
Meine Damen Und Herren
The Man-Machine
Planet Of Visions
Tour De France 03
Vitamin
Tour De France
Autobahn
The Model
Neon Lights
Radioactivity
Trans Europe Express

Ketas number kaks:
Numbers
Computer World
Home Computer
Pocket Calculator/Dentaku
The Robots
Elektro Kardiogramm
Aero Dynamik
Music Non Stop
Aerodynamik/MTV



Ja noh, jõulud tulemas ja värgid, eksole. See pole muidugi mingi vihje kellegi alalõuale.

neljapäev, november 10, 2005

Uus Stripesi video Gondrylt.

Suurepärane leid tänu Stereogumile .

White Stripesi uus video Michel Gondrylt. Denial Twist

Ja kuidas see kõik toimus, räägib meile videos kaasa löönud Conan O'Brien.

Osa 1

Osa 2

Au Revoir Simone.


Au Revoir Simone võiks Helinälja õhust leitud leksikoni järgi klassifitseeruda unistavaks hommikumuusikaks. Või hommikuseks unistusmuusikaks.
Igatahes on praegu hommik ja nende õhuline ja hõljuv muusika sobib iseäranis hästi rahulikuks olemiseks kui tead, et veel vähemalt paari tunni jooksul kuskile kihutama ei pea.

Back In Time

Through The Backyards

Hurricanes

kolmapäev, november 09, 2005

Jazzupstarts.

Kitsarinnalised rokipeerud jätku see postitus heaga vahele ja lood kuulamata.
Jazzupstarts teeb mõnusat chill-outi ning elektroonilise muusika austajatel tasuks bändile kõrv peale panna. Midagi jazzilikku leiab nende muusikast ka, aga võib-olla nende nimi paneb leidma seda, mida pole.

Nende plaat "Are You OK?" on netis täitsa vabalt kuulatav

reede, november 04, 2005

16.

Täna järelkuulame raadiot.

XFM lubab kuulata kaht sessiooni:

Stereophonics

ja

The Rakes


Raadio 2 annab aga võimaluse tagantjärgi kuulata Ans. Anduri live'i R2 eetris

Tapes 'n Tapes.



Tapes 'n Tapes on bänd, mille kohta ma suurt midagi ei teagi ja bluffida ka ei oska. Tean vaid õht ja põhilist - nad teevad head muusikat.

Lood uuelt albumilt The Loon:

Insistor - Helinälja lemmik!

Cowbell

Omaha

Ja lood debüüt-EP-lt:

Beach Girls

50s Parking

Icedbergs

neljapäev, november 03, 2005

The Bent Pen Project.


Jälle midagi head Rootsist.
The Bent Pen Project on Jonas Ståhl koos kahe kitarri ja mängusüntesaatoriga. Oma muusikat lindistab Jonas väikeses korteris Växjös.
Kõrv tabab BPP muusikas The Cure'i (eriti varasema loomingu) mõjusid ja ehk ka Joy Divisionit.

Kodulehel on paras valik helinäiteid.

http://medlem.spray.se/thebentpenproject/

kolmapäev, november 02, 2005

15 - kontserdi-eri.

The Mars Volta live

http://www.thecomatorium.com/media/audio/tmv2003-11-23.mp3/?C=N;O=D


My Morning Jacket live

http://www.archive.org/audio/etree-details-db.php?id=30541