Millele sa vihjad?

reede, august 26, 2005

Hullumeelne ja jabur...matus


Arcade Fire - Funeral

Jah, ega see uus plaat muidugi ei ole. Uudne siiski endiselt. Ja lõplikult suutis see kollektiiv mind lummata alles mõned kuud tagasi. Varem tundus küll hea, aga kuidagi oskasid need kõige parmad lood minust mööda minna. Nüüd tuli Arcade Fire minu jaoks uuesti ja lõi mõneks ajaks päris jalust maha.
Neighborhood #2 (Laika) hoidis mind kõigepealt kõvasti kinni. Lugu lõpuni ja jälle uuesti käima ja uuesti ja uuesti. Mitte, et teised alla jääks. Ja kui kogu album oleks otsast otsani täis selliseid lajatavaid hitte, siis väsiks päris ruttu ära. Ja oma võlu on tõesti igal lool sel plaadil.
Arcade Fire'it on korduvalt nimetatud maailma parimaks uueks bändiks. Ja miks ka mitte, kuigi ülivõrded on alati küsitava väärtusega. Võib-olla kuu aja pärast nimetan ma juba järgmist bändi maailma parimaks. Ilmselt nimetakski. Seega ütleme konkreetselt kuid taganemisteed jätvalt, et ilmselt on tegu ühe maailma parima uue bändiga. Alati tasub loota, et neid parimaid on rohkem kui üks. Kuigi sellist jaburalt fantastilist ja jalustrabavat maailma nagu Arcade Fire oma muusikas loonud on, juba kergelt ei ehita.
Fännidest ja populaarsusest neil hetkel puudu ei tule, kontserdid lähevad täismajadele ja austajate hulka kuuluvad ka näiteks David Bowie ja Brian Ferry. AF-i liider Edwin Farnham Butler III aga kurdab juba, et populaarsuse raske koorem röövib neilt liiga palju väärtuslikku aega, mis tuleks kulutada hoopis laulukirjutamisele. Loodetavasti leitakse see aeg siiski kuskilt, sest järge ootan ma juba praegu.

Esmatutvuseks: Neighborhood #2 (Laika), Crown Of Love, Rebellion (Lies)

Bändi kodu: http://arcadefire.net/