Millele sa vihjad?

kolmapäev, august 31, 2005

Antipopi võidukäik.


Built To Spill - Perfect From Now On

Kui seni olen kirjutanud albumitest, mis ilmunud käesoleva aastanumbri sees, siis nüüd teeme ühe tõsise seitsmepenikoormasammu aastasse 1997.
Built To Spilli suure labeli debüüt pakub massiivset kitarrikõla, hetketi justkui ebamaist. Perfect From Now On kõlab ühtse, tervikliku massina, mis plaadiümbrisel küll on lugudeks jagatud, kuid tegelikult muutub ja areneb album lii loomulikult, et lugude vahelised pausid on vaid hetk hingetõmbamist. PFNO ei jäta erilist vabadust, võtab kratist kinni ja tõmbab endasse.
Lõbusaid poplugusid sellelt plaadilt ei leia, BTS on kurb ja pessimistlik, tumedate mõtete ja helide vahelt paistab küll valgust, kuid sellele tõmmatakse kiiresti kardinad ette. Doug Martschi hääl kõlab õrna ning piinatuna ja lood on piisavalt pikad (lühim neist jääb pisut alla 5 minuti), et meieni jõuaks ka kõige varjatumad nüansid tema häälest. Kurbust ja raevu, pettumust ja pisaraid - täiuslik album. Peaaegu.

Seekord ei hakka ühte ega mitut lugu välja valima, nagu öeldud, on see album tervik, millest ma ei söanda ühtki lugu välja rebida.

Ametlik kodu: http://www.builttospill.com/

Ja nagu ikka võid ka plaadi osta: http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/B000002NC4/ref=m_art_li_2/002-5882773-5942434?v=glance&s=music